Vánoční pečení s Dotekem ájurvédy

Jak péct zdravěji

  • Bílý cukr nahraďte třtinovým (prodává se i moučkový)
  • Bílou mouku nahraďte nebo doplňte celozrnnou, kokosovou, mandlovou nebo špaldovou
  • Med nahraďte javorovým sirupem nebo pampeliškovým medem (med sám o sobě nevadí, ale pečením se stává nestravitelný)
  • Koření – “čím více, tím lépem”, kardamom, skořice, sušený zázvor, mletý hřebíček
  • Máslo nahraďte ghí
  • Pečte s láskou 😉

Dýňové perníčky

Ingredience: pohanková mouka 100g, dýňové pyré 40g, vejce 1ks, perníkové koření 1 lžička, prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička, javorový sirup 1-2 lžíce, ghí 50ml

Postup: Vytvořte těsto a nechte jej ideálně přes noc odpočinout v lednici, vyválejte jej a vykrojte tvary. Pečte přibližne 10 min na 180 stupňů.

Kokosové sušenky

Ingredience: 1 hrnek hladké mouky, 1/2 hrnku kokosové mouky, 1/2 hrnku kokosového másla (nebo ghí a kokosový olej půl na půl), 1 hrnek třtinového cukru moučka, 1/4 hrnku kokosového mléka, dužina z 1 vanilkového lusku, vrchovatá lžička mletého kardamomu

Postup: Vytvořte těsto, vlijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte cca 30 min na 180 stupňů. Po vyjmutí z trouby je nakrájejte na čtverečky a můžete je obalit v moučkové cukru.

 

 

 Pečení si užijte a pokud toho máte moc, myslete na to, že je lepší cukroví koupit a jít si odpočinout, než se u trouby ztrhat 😉

Přihlašte se k odběru mého pravidelného newsletteru, kde s vámi budu sdílet zajímavé ájurvédské tipy a triky!

Nebojte, neslouží ke spamování! Kliknutím souhlasíte s mými zásadami GDPR. Pro více informací klikněte zde.